Şarkikaraağaç Fen Lisesi

Vizyon: Fen ve matematik bilimlerindeki ilgi ve kabiliyetleri yüksek öğrencileri; bilimsel ve teknolojik esaslara açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, planlı çalışan,kendilerini sürekli geliştiren ve yeniliklere hızla ayak uyduran, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi değerlerle donatılmış, yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan, dünya ile yarışan, bilim adamı ve akademisyen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli,çağdaş, demokratik bireyler olarak yetiştirmektir.

Misyon: Öğrencilerimizin ,bireysel yeteneklerini odağa alarak öğrenmelerini, bilgili, kabiliyetli, özgüvenli olmalarını,problemlerin çözümünde bilimsel yönteme başvurma gereğini kavramalarını,çevresi ile uyumlu ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını,olaylara çok yönlü ,eleştirel ve tarafsız bakabilmelerini,çağın sürekli artan ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını,liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

Başarılar: 2022-2023 eğitim-öğretim yılı üniversiteye öğrenci yerleştirme oranımız %70´tir. TUBİTAK BİLİM FUARI BEYAZ BAYRAK ULUSAL ALANDA ŞİİR-KOMPOZİSYON-RESİM DERECELERİ

Saatler: 08:10 15:50
Yabancı Dil: İngilizce ,Almanca
Servis Bilgisi: Taşımalı eğitim servisleri ve şehir içi taşımacılık.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 20203-2024 Eğitim-Öğretim yılı taban puanımız:411,669 (%13,23)
Okulun Sınav Başarı Durumu: %70
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: % 70
Sportif Etkinlikler: Sporun her dalında etkinliklerimiz vardır.
Bilimsel Etkinlikler: TUBİTAK başta olmak üzere ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarda isim yapmak en önemli bilimsel hedeflerimizdendir.
Proje Çalışmaları: TUBİTAK Ortaöğretim Projelerine en yüksek katılım ve 4006 Bilim Fuarının başarılı uygulayıcısıyız.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus ve eTwinning çalışmalarımız ,proje üretimi ve paydaş belirleme aşamalarındadır.
Kontenjan Bilgileri: 60
Diğer Hususlar: Okulumuz Anadolu Öğretmen Lisesi sınıflarını 2016-2017 itibari ile mezun etmiştir.2017 2018 eğitim öğretim yılı itibari ile 11. ve 12.sınıflarımız Anadolu Lisesi 9 ve 10.sınıflarımız ise Fen Lisesi olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

WEB - https://sarkifen.meb.k12.tr

Adres - ORTA MAH. 127. BEYKÖY YOLU CAD. NO 30 İÇ KAPI NO 1 ŞARKİKARAAĞAÇ / ISPARTA

Öğretim Şekli :Tam gün

Yerleşim Yeri - ORTA MAH. 127. BEYKÖY YOLU CAD. NO: 30 İÇ KAPI NO: 1 ŞARKİKARAAĞAÇ / ISPARTA

Ulaşım Karayolu

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Isparta´ya 118 km´dir. Okulumuz ilçe merkezindedir.