GELECEĞİN MESLEKLERİNİ TANITTIK

Okulumuz Şarkikaraağaç Fen Lisesi'nde Liselerde Bilim Uygulamaları Programı ve ENGEP kapsamında öğretmenlerimiz Fatih AKBULUT, Hasan BOZ, Ferah ÇELİK, Ünsal ATEŞ ve Kevser YAŞAR danışmanlığında  "GELECEĞİN MESLEKLERİ" etkinliği yapılmıştır. Yapay Zekâ Mühendisliği, Robotik Mühendisliği, 3D Üretim Mühendisliği, Drone Pilotluğu, Giyilebilir Teknoloji Tasarımcılığı, Aktüerya Bilimleri, Psikoloji, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Uzay Madenciliği Mekatronik Mühendisliği olmak üzere 11 tane meslek tanıtımı gerçekleştirilmiştir. Meslekleri tanıtmakla görevlendirdiğimiz öğrenciler ise şu şekildedir.

1.           Yapay Zekâ Mühendisliği için Büşra CANKAYA ve Emine AY,

2.           Robotik Mühendisliği için Sevde ERCAN, Nilay AY, Teslime Nurgül ALTUNBAŞ, Mustafa YAMAN, İsa BURÇ,

3.           3D Üretim Mühendisliği için Elif ANBAR ve Ayşe KÜÇÜKKARATAŞ,

4.           Drone Pilotluğu için Muhammed SARI,

5.           Giyilebilir Teknoloji Tasarımcılığı için Murat SARIDAŞ,

6.           Aktüerya Bilimleri için Ali ÇETİNER,

7.           Psikoloji için Aife ÖZLEM ve Sevilay Nisa KURT,

8.           Enerji Sistemleri Mühendisliği Huma Gülsüm UYSAL, Ramazan KORKMAZ,

9.           Moleküler Biyoloji ve Genetik İÇİN Hüseyin YUMURTACI,

10.         Uzay Madenciliği için Merve ALKAN ve Saadettin GÜN ,

11.         Mekatronik Mühendisliği için Fatma Berin ÖZGÜL ve Yağmur Ecem SAVAŞ.

Seçilen bu meslekler kurulan stantlarda  çeşitli materyaller, görseller, yazılar ve sunumlar ile tanıtılmıştır. 20.12.2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğe öğrenci ve öğretmenlerimiz yoğun ilgi göstermiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

23.12.2022 250

23-12-202223-12-202223-12-202223-12-202223-12-202223-12-2022