BENİM MATEMATİKÇİM-MY MATHEMATİCİAN

Projemiz öğrencilerimize Türk - İslam tarihindeki matematikçilerimizi tanıtmayı amaçlayan, müfredatlar arası bir projedir. Ünlü matematikçilerimizin matematiğe katkılarının yanı sıra ilgilendikleri diğer bilim dallarını, hayatlarını ve insani yönlerini inceleyen, bununla ilgili web araçlarını kullanarak faaliyet yürütecek bir projedir. Aynı zamanda belirli günler ve haftalar ile ilgili etkinlikler ile süslenmiştir. Proje sonunda ortak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile belirlediğimiz ortak ürünler oluşturup, bilim tarihimiz hakkında daha çok fikir sahibi olacağız.

Proje Şarkikaraağaç Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Tuğba Güner  ve öğrencileri tarafından yürütülmektedir. Proje ile matematik ve tarihi hakkında farkındalık yaratılacak, öğrencilerin matematiğe olumlu bir tutum içerisinde yaklaşması sağlanacaktır.

21.09.2021 1276